27 Ocak 2010 Çarşamba

GEA Neyin Kısaltması?

"GEA neyin kısaltması?" sorusu, her GEA üyesine en az bir kere sorulmuştur. GEA bir kısaltma olmayıp, bütün mitolojilerde, yaşamın ve bereketin kaynağı olan "Toprak Ana"dır.

GEA Arama Kurtarma Ekibimiz, 1994 senesinden beri gerek ülkemizde, gerekse dünyada yaşanan felaketlerde Arama ve Kurtarma çalışmalarını sürdürmekte olan gönüllü bir Sivil Toplum Kuruluşu’dur.Kuruluşumuz bugüne kadar Marmara, Düzce, İzmit Artçıl, Tayvan, Hindistan, El Salvador, Afyon, Bingöl, Cezayir, İran, Fas, Endonezya, Haiti , Pakistan Depremleri’nde,Güney Asya Tsunami Felaketinde, Konya Bina Çökmesi Operasyonunda, Burgazada ve Kırklareli Yangınları’nda, Pamukova ve Gebze Tren Kazalarında, Filipinler Toprak Kayması çalışmasında aktif olarak Arama-Kurtarma ve insani yardım çalışmaları gerçekleştirmiştir.


Afet dönemlerindeki çalışmalarımız dışında; ekiplerimiz, okullarda, kamu ve özel Kuruluşlarda Depremden Korunma ve Afetlere Hazırlık’ın yanı sıra, İlkyardım, Yangın, Acil Durum Yönetimi konularında gönüllü olarak eğitimler vererek, 15 yıllık tecrübesini halkımızla paylaşmaktadır. Halen eğitimlerimizden yararlananların sayısı 80.000 kişiyi aşmış bulunmaktadır.


Bunun yanı sıra GEA Gönüllülerimiz Van’dan İzmir’e, Ankara’dan Adana’ya kadar ülkemiz genelinde eğitim kampanyaları, malzeme yardımları, sağlık kampanyaları, ev onarım ve bakımları, okul onarım ve bakımları, çevre koruma ve iyileştirme kampanyaları çerçevesinde çocuklarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin ve çevremizin ihtiyaçlarına cevap olmaya çalışmaktadır.


Bu yıl 15. yıldönümünü kutlayan ekibimiz, 1994-2008 yılları içerisinde 32.192 kişinin katılımıyla 586 doğal afetlere ilişkin eğitim gerçekleştirmiş, 405 yardım kampanyası ile 34.928 ihtiyaç sahibine ulaşmış, 1.237 gönüllünün katılımıyla 60 köy okulu tadilatı gerçekleştirmiş, 13.366 kişinin katılımıyla 378 ekoloji faaliyeti düzenlemiş, 770 toplumsal bilinçlendirme eğitimleri ile 35.259 kişiye ulaşmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder